Matcha - tai specialiu būdu auginami žaliosios arbatos lapeliai, auginami specialiu pridengimo būdu, taip apsaugant juos nuo saulės, kad sukauptų daugiau chlorofilo ir išgautų sodrią, tamsiai žalią spalvą. Lapeliai kruopščiai surenkami ir malami akmens girnomis.
Matcha turi kofeino, tačiau jo stiprumas priklauso nuo paruošimo būdo. Kuo aukštesnė vandens temperatūra, tuo daugiau arbata išskiria kofeino. Todė ruošiant sukarštu 80 laipsnių vandeniu arbata bus stipresnė, kartoko skonio, o jei norite švelnesnio saldoko gėrimo, ruoškite su 60 laipsnių temperatūros vandeniu.
Matcha turtinga antioksidantais, amino rūgštimis, vitamimais, mineralais ir skaidulomis. Suteikia energijos, didina darbingumą, kūrybiškumą.
Matcha galima praturtinti košes, jogurtus, dėti į glotnučius - taip padidinsite produkto maistinę vertę.
Matcha milteliai jautrūs aplinkos poveikiui, todėl juos reikia laikyti sausoje, vėsioje vietoje, galima ir šaldytuve.
Vienai porcijai matcha arbatos reikia 2 gr miltelių.
Paruošimo būdas: Geriausia matcha arbatą ruošti specialiame dubenėlyje ir su bambukine šluotele. Pradžioj sušildykite indą, suberkite miltelius ir užpilkite nedidelį kiekį arbatai paruošto vandens, išplakite šluotele, kol neliks gumulėlių ir užpilkite likusį vandenį.