CHIA sėklos – lietuviškas pavadinimas „ispaninis šalavijas“, tai juodai baltos itin maistingos sėklos, kilusios iš Centrinės Amerikos. Šios sėklos yra labai lengvai virškinamos ir yra ypač maistingas produktas, jos naudojamos daugybėje receptų – pudingų, blynų ir įvairių desertų gamyboje. Šios sėklos pasižymi unikalia savybe sugerti skysčius ir įgauti želatinos konsistenciją. Dėl to jos dažnai naudojamos kaip tirštinantis ingredientas, o veganiškuose patiekaluose kartais net atstoja kiaušinį. Jų nebūtina sumalti ar mirkyti, todėl jos puikiai tinka naudoti tieisiai beriant ant patiekalo. Chia sėklų skonis yra neutralus.
Naudojimas: rekomenduojama suvartoti iki 15 g per parą.
Maistingumo deklaraciją (100g tipinio produkto): Energija 2407/579 kJ/kcal Baltymai 16,5 g Angliavandieniai 42,1 g Iš kurių cukraus 0 g Riebalai 30,7 g Iš kurių sočiųjų 3,3 g Skaidulinės medžiagos 34,4 g Druska 0,04 g
Kilmės šalis: Paragvajus