JŪROS KOPŪSTŲ VARTOJIMAS


1.Džiovintus, kavamalėje sumaltus jūros kopūstus, galima vartoti kaip prieskonį, suteikiantį patiekalams savitą kvapą ir skonį bei praturtinantį juos jodu, mikro-makroelementais ir vitaminais.

2.14 val. išmirkytus jūros kopūstus praplauname kiaurasamtyje tekančiu vandeniu ir galime dėti į įvairius gaminamus patiekalus (salotas, mišraines, sriubas, košes, kompotus). Tokiuose jūros kopūstuose daug jodo, mikro-makroelementų ir vitaminų.

3.14 val.išmirkytus jūros kopūstus praplauname kiaurasamtyje tekančiu vandeniu, paverdame iki norimo kietumo (10-20 min.) ir galime dėti į įvairius gaminamus patiekalus. Tokiuose jūros kopūstuose mažiau jodo, kitų mikro-makroelementų, tačiau jų geresnis skonis. Be to naudingas medžiagas organizmas lengviau pasisavina.

4.Labai praktiška yra mirkytus ir pavirtus jūros kopūstus įdeti į majonezą ar padažus. Šeima, vartodama šiuos paskanintus maisto priedus, gaus reikalingą jodo bei kitų mikro - makroelementų kiekį.



    Jūros kopūstų unikalumas pasireiškia dar ir tuo, kad jų cheminė sudėtis praktiškai identiška žmogaus kraujo plazmos sudėčiai. Visos šios savybės kartu duoda išskirtinį efektyvumą naudojant jūros kopūstus tiek kaip maisto papildą, tiek išviršiniam naudojimui.


     Jūros kopūstų lapai:
• Nuima skausmą;
• Padeda mažinti svorį;
• Atgaivina odą, suteikia elastingumo;
• Mažina celiulitą.
     
Vartojimo būdas
200 g jūros kopūstų užpilti 1 – 1,5 l šilto vandens ir palikti 30 – 40 min. Išmirkytus lapus dėti ant kūno (ant veido dėti nerekomenduojama) ir šiltai apsukti. Po 40 – 60 min. nuimti ir nuplauti be muilo. Kursą kartoti 6 – 12 kartų, periodiškai du kartus per savaitę. Kūno apsukimas jūros kopūstų lapais neduoda momentinio efekto. 1 – 2 cm sumažėjusios apimtys po vienos procedūros būna dėl išgaravusių skysčių. Rekomenduojama kursą kartoti kas du trys mėnesiai.
Vieną lapą galima naudoti iki trijų kartų tam pačiam asmeniui. Panaudotą lapą užpilti skysčiu, kuriame prieš tai jis buvo mirkomas. Laikyti kambario temperatūroje ne ilgiau kaip tris paras.
Skystį, kuriame buvo mirkomis jūros kopūstų lapai, galima panaudoti veido prausimui, valymui, viso kūno trynimui po pirties ar saunos. Užšaldyti tirpalo ledukai stipriai tonizuoja veido ir kūno odą, ypač krūtinės srityje.




Galime pasiūlyti visą eilę patiekalų su jūros kopūstais:


Marinuoti jūros kopūstai

Svogūnai 36g
Pipirai 0,05g
Gvazdikėliai 0,03g
Cinamonas 0,03g
Cukrus 1g
Actas (6 proc.) 3g
Lauro lapai 0,015g
Druska 2g

Mirkyti jūros kopūstus šaltame vandenyje 14 val., išplauti kiaurasamtyje pavirti 15 min. Ataušinti, sumaišyti su smulkiai supjaustytais svogūnais, pipirais, cinamonu ir užpilti marinatu.

Marinato paruošomui į 100 g verdančio vandens sudėti cukrų, gvazdikus, druską. Pavirti 10-15 min., ataušinti ir įpilti acto pagal skonį.

Salotos "RUDUO"


Marinuoti jūros kopūstai 70 g
Agurkai arba žali pomidorai( rauginti arba marinuoti) 45g
Ridikas 45g
Augalinis aliejus 10g

Žuvies salotos


Marinuoti Jūros kopūstai 70g
Virta šviežia žuvis 70g
Virtos bulvės 40g
Konservuoti žali žirneliai 20g
Majonezas arba grietinė 30g Pomidoru padažas 5g

Salotos "ŽIEMA"


Marinuoti jūros kopūstai 70g
Agurkai arba žali pomidorai (rauginti, marinuoti) 40g
Ridikas 40g
Svogūnas 12g
Virtas kiaušinis ½
Grietinė arba majonezas 30g

Grybų ikrai su jūros kopūstais


Virti jūros kopūstai 100-150g
Džiovinti grybai 25g
Rauginti agurkai 500g
Svogūnai 150g
Augalinis aliejus 70g
Actas 3 proc. 30-50g
Prieskonių pagal skonį.

Pjaustyta silkė su jūros kopūstais


Silkė 250-300g
Kvietinė duona 50-100g
Svogūnas 75g
Obuoliai 1vnt.
Kiaušinis 1vnt.
Augalinis aliejus 50g
Virti jūros kopūstai 100-150g
Actas 3 proc. 15-30g

Kepenų paštetas su jūros kopūstais


Jautienos kepenys 200- 250g
Augalinis aliejus 50g
Svogūnas 150g
Pienas arba sultinys 60g
Sviestas 50g
Kiaušinis 1vnt.
Virti jūros kopūstai 100-150g
Druskos, pipirų pagal skonį.